Propozycja menu nr 1

Na organizację wszystkich przyjęć weselnych w środku tygodnia udzielamy rabatu w wysokości 10 zł / osobę. (nie dotyczy dni wolnych od pracy) W miesiącach od listopada do marca udzielamy 20 zł rabatu.

OBIAD - serwowany na półmiskach

Zupa: rosół z makaronem

2½ porcji mięsa na osobę (do wyboru 6 rodzajów spośród proponowanych):

* Rolada wołowa i wieprzowa śląska
* Kotlet schabowy z pieczarkami
* Tradycyjny kotlet schabowy
* Schab z serkiem topionym i smażonym jarmużem
* Pieczeń z karczku
* Kotlet de Volaille
* Indyk w migdałach
* Pierś z kurczaka przekładana pomidorami i serem
* Roladka drobiowa faszerowana brokułami i serem
* Kurczak ze smażoną cebulą i fasolką szparagową
* Kurczak z ananasem i chrzanem

Ziemniaki z koperkiem

Kluski śląskie, kluski ciemne

Sos pieczeniowy

SAŁATKI (3 do wyboru)

Sałatka z czerwonej kapusty

Surówka z kapusty białej (ogórek lub marchewka)

Surówka z kapusty mieszanej

Buraki z chrzanem

Surówka z marchwi i pora

Surówka z porem i ananasem

Surówka z kapusty pekińskiej

Fasolka szparagowa na ciepło

Surówka z selera


DESER

Do wyboru 1 spośród proponowanych:

* Lody z bitą śmietaną i owocami
* Kawa mrożona z bitą śmietaną i adwokatem
* Deser wiśniowy
* Mus zabajone z malinami

Kawa ze śmietanką i herbata podawana w termosach bez ograniczeń dostępna przez całe przyjęcie weselne

 

Ciasto - 2 sztuki na osobę (6 rodzajów – cukiernia Jagódka)

Owoce (nie uwzględnione w cenie)

Tort weselny (nie uwzględnione w cenie)


ZIMNA PŁYTA

Wędliny z domowej wędzarni

Pasztet z dziczyzny

Półmiski serów, koreczki serowe z winogronami

Piramidki z kurczaka w galarecie

Pomidor z ogórkiem zielonym i czerwoną cebulką

Szynka w galarecie

Śledzie po węgiersku lub śledź w oleju

 

2 sałatki do wyboru:

* Selerowa z czosnkiem
* Sałatka z kurczaka i jabłka
* Sałatka z szynki wiejskiej z serem i ananasem
* Sałatka z brokułami i kurczakiem
* Sałatka z marynowanej czerwone cebuli
* Sałatka meksykańska z makaronem ryżowym
* Sałatka z selerem naciowym i konserwowym żurawiną i orzechami
* Sałatka szwabska
* Sałatka z rzepy, białej fasoli, ogórkiem zielonym i jabłkiem

Zestaw zakąskowy kwaśny (ogórki, papryka, pieczarki)

Pieczywo, masło


KOLACJE

Kolacja I - do wyboru:

* Bogracz
* Flaki wołowe
* Potrawka drobiowa

Kolacja II

- 1½ porcji mięsa na osobę (3 do wyboru spośród proponowanych)
* Udko z kurczaka na ostro
* Szaszłyki drobiowe
* Grillowana pierś z kurczaka
* Karkówka zapiekana z brokułami i beszamelem
* Roladka z morszczuka z warzywami w sosie białym
* Żeberka wieprzowe w marynacie miodowej

Dufinki, frytki

Sałata grecka lub Sałatka wiosenna

 

Opcjonalnie dodatkowa kolacja

Udziec wieprzowy serwowany przez szefa kuchni z dodatkiem ziemniaków opiekanych i kapusty zasmażanej
Koszt 18 zł / osobę

Kolacja III

Barszcz z krokietem mięsnym

Dodatkowo do rozliczenia napoje gazowane i soki