Propozycja menu nr 1
Na organizację wszystkich przyjęć weselnych w środku tygodnia udzielamy rabatu w wysokości 10 zł / osobę. (nie dotyczy dni wolnych od pracy) W miesiącach od listopada do marca udzielamy 20 zł rabatu.
OBIAD - serwowany na półmiskach
Zupa: rosół z makaronem |
2½ porcji mięsa na osobę (do wyboru 6 rodzajów spośród proponowanych):* Rolada wołowa i wieprzowa śląska |
Ziemniaki z koperkiem |
Kluski śląskie, kluski ciemne |
Sos pieczeniowy |
SAŁATKI (3 do wyboru)
Sałatka z czerwonej kapusty |
Surówka z kapusty białej (ogórek lub marchewka) |
Surówka z kapusty mieszanej |
Buraki z chrzanem |
Surówka z marchwi i pora |
Surówka z porem i ananasem |
Surówka z kapusty pekińskiej |
Fasolka szparagowa na ciepło |
Surówka z selera |
DESER
Do wyboru 1 spośród proponowanych:* Lody z bitą śmietaną i owocami |
Kawa ze śmietanką i herbata podawana w termosach bez ograniczeń dostępna przez całe przyjęcie weselne |
Ciasto - 2 sztuki na osobę (6 rodzajów – cukiernia Jagódka) |
Owoce (nie uwzględnione w cenie) |
Tort weselny (nie uwzględnione w cenie) |
ZIMNA PŁYTA
Wędliny z domowej wędzarni |
Pasztet z dziczyzny |
Półmiski serów, koreczki serowe z winogronami |
Piramidki z kurczaka w galarecie |
Pomidor z ogórkiem zielonym i czerwoną cebulką |
Szynka w galarecie |
Śledzie po węgiersku lub śledź w oleju |
2 sałatki do wyboru:* Selerowa z czosnkiem |
Zestaw zakąskowy kwaśny (ogórki, papryka, pieczarki) |
Pieczywo, masło |
KOLACJE
Kolacja I - do wyboru:* Bogracz |
Kolacja II- 1½ porcji mięsa na osobę (3 do wyboru spośród proponowanych) |
Dufinki, frytki |
Sałata grecka lub Sałatka wiosenna |
Opcjonalnie dodatkowa kolacjaUdziec wieprzowy serwowany przez szefa kuchni z dodatkiem ziemniaków opiekanych i kapusty zasmażanej |
Kolacja IIIBarszcz z krokietem mięsnym |
Dodatkowo do rozliczenia napoje gazowane i soki |