SPOTKANIA WIGILIJNO - NOWOROCZNE

Chcielibyśmy zaprosić Państwa serdecznie do organizacji spotkań wigilijnych i noworocznych w Restauracji Złota Iglica, lub w siedzibie Państwa Firmy. Niech to wydarzenia będzie dla Państwa pracowników, kontrahentów chwilą wytchnienia i wzajemnej radości. Okres Bożego Narodzenia to czas uroczysty, najpiękniejszy i najbardziej rodzinny okres roku.

Pragniemy, aby wasze spotkania firmowe w tym czasie przyczyniły się do propagowania pięknej tradycji polskich Świąt. Wigilijną kolacje zaserwuje Wam nasz znakomity Szef Kuchni, który przygotuje dla Państwa specjalne menu Świąteczne.

Staropolska wieczerza wigilijna składać się będzie ze wszystkiego, co w polu, sadzie, wodzie, lesie i ogrodzie, czyli tradycyjnych potraw kuchni polskiej przyrządzanych na Wigilię.

Karnawałowe szaleństwa kojarzą nam się głównie z Rio, sambą lub Wenecją, my poprzez wieloletnie doświadczenie w organizacji zabaw, chcielibyśmy zaprosić Państwa firmę na bal w naszej Restauracji Złota Iglica. Zapewniamy wyśmienitą zabawę, huczne parady i maskarady.

Karnawał od wieków jest ściśle związany z tańcami. Sam karnawał kojarzy się jednak z szaleństwem noworocznym oraz z nadrabianiem strat w zabawach i balach, które wstrzymywał skutecznie okres adwentu i ciężkiej pracy.

Szampańska zabawa w naszej Restauracji pozwoli rozładować stres i wprawi w pogodny nastrój.

Od głębokiej przeszłości utrzymywało się przekonanie, że im wyższe będą skoki, tym wyżej będzie rodziło zboże. Karnawał to głównie okazja do objadania się przed nadchodzącym 40-dniowym postem, dlatego też bogactwo potraw zagościć może na pięknie udekorowanych stołach w barwnej niecodziennej oprawie.

Szef Kuchni wyczaruje dla Państwa dania z odświętną kreacją ze szczyptą szaleństwa i fantazji,a wyraziste, malownicze otoczenie, przewodzące na myśl weneckiego karnawału, staną się wspaniałym tłem dla firmowej zabawy. A przecież zabawa całą noc - to wszystko co kochamy


PROPOZYCJA NA PRZYJĘCIE WIGILIJNE - 10 osób - 70 zł/osobę

ZUPA

Barszcz czerwony z uszkami lub zupa grzybowa z łazankami

Danie główne - 2 porcje mięsa na osobę

Tradycyjny karp smażony
Pieczeń wieprzowa na ostro w sosie z dodatkiem korniszonów
Roladki z indyka nadziewane kremem z pora
Schab pieczony nadziewany śliwką kalifornijską i ananasem
Pierogi z kapustą i grzybami

Dodatki gorące

Ziemniaki puree
Ziemniaki opiekane ze świeżym tymiankiem
Surówka z marchwi i pomarańczy
Sałatka z czerwonej kapusty ze śliwką na ciepło

Deser

Szarlotka własnego wypieku
Sernik staropolski
Piernik świąteczny
Strucla makowa
Moczka świąteczna

Napoje

Napoje gazowane płatne wg zużycia
Soki naturalne płatne wg zużycia

PROPOZYCJA NA PRZYJĘCIE WIGILIJNE - 10 osób - 99 zł/osobę

ZUPA

Barszcz czerwony z uszkami lub zupa grzybowa z łazankami

Danie główne - 2,5 porcji mięsa na osobę

Tradycyjny karp smażony
Dorsz duszony w śmietanie z podgrzybkami
Karczek z nadzieniem z pora
Udko z kaczki pieczone z jabłkami w pomarańczach
Pierś z kurczaka w ziołach
Pierogi z kapustą i grzybami

Dodatki

Ziemniaki puree
Ziemniaki opiekane ze świeżym tymiankiem
Kapusta zasmażana z grzybami
Surówka z marchwi i pomarańczy
Sałatka z kapusty czerwonej na ciepło ze śliwką

Deser

Szarlotka własnego wypieku
Sernik staropolski
Piernik świąteczny
Strucla makowa
Moczka świąteczna

Przystawki zimne

Półmiski wędlin z domowej wędzarni
Tymbaliki z fileta pstrąga
Tatar z siekanego Matyjasa i szalotki
Śledzie w sosie chrzanowym z jajkiem
Pasta z wędzonej makreli
Karp po żydowsku z goździkami
Deski serów szlachetnych

Napoje

Napoje gazowane płatne wg zużycia
Soki naturalne płatne wg zużycia


PROPOZYCJA NA PRZYJĘCIE WIGILIJNE - 10 osób - 120 zł/osobę

ZUPA

Barszcz czerwony z uszkami lub zupa grzybowa z łazankami

Danie główne - 2,5 porcji mięsa na osobę

Tradycyjny karp smażony
Gołąbki z dorsza w kapuście włoskiej
Polędwiczka wieprzowa pieczona w całości faszerowana oscypkiem
podana na kapuście z podgrzybkami i kminkiem w sosie z wędzonych jabłek
Medaliony z indyka w panierce z kalafiora w sosie beszamelowm
Kaczka pieczona w całości z jabłkami w pomarańczach
Pierogi z kapustą i grzybami

Dodatki

Ziemniaki puree
Ziemniaki opiekane ze świeżym tymiankiem
Kapusta zasmażana z grzybami
Surówka z marchwi i pomarańczy
Sałatka z kapusty czerwonej na ciepło ze śliwką

Deser

Szarlotka własnego wypieku
Sernik staropolski
Piernik świąteczny
Strucla makowa
Moczka świąteczna

Przystawki zimne

Półmiski wędlin z domowej wędzarni
Tymbaliki z fileta pstrąga
Tatar z siekanego Matyjasa i szalotki
Śledzie w sosie chrzanowym z jajkiem
Pasta z wędzonej makreli
Karp po żydowsku z goździkami
Deski serów szlachetnych
Sałatka śledziowa z buraczkami
Sałatka warzywno-jajeczna
Pieczywo, masło

Kolacja - 1,5 porcji mięsa na osobę

Sola w papilocie z bekonu
Łosoś z grilla
Eskalopki drobiowe z szynką parmeńską i szałwią w sosie z białego wina
Frytki
Ryż z warzywami
Surówka z kiszonej kapusty

Napoje

Napoje gazowane bez ograniczeń
Soki naturalne bez ograniczeń

PROPOZYCJA NA BAL KARNAWAŁOWY - 30-130 osób - 80 zł/osobę

ZUPA

Zupa krem z pieczonej papryki z grzanką rozmarynową

Danie główne

Grillowana pierś z kurczaka szpikowana zielonymi szparagami serwowana na salsie paprykowo-pomidorowej

Dodatki

Ziemniaki puree
Zestaw surówek

Deser

Szarlotka na ciepło podawana na sosie waniliowym
Kawa ze śmietanką lub herbata

Zimna płyta

Półmiski wędlin z własnej wędzarni
Deski serów szlachetnych
Śledzie w sosie jogurtowo-koperkowym
Tartaletki z pastami twarogowymi
Jajka w sosie tatarskim
Sałatka rosyjska z gotowanych warzyw z szynką
Sałatka selerowa z czosnkiem
Pieczywo, masło

Kolacja

Potrawka z kurczaka z warzywami
Bułeczki na ciepło

Napoje

Napoje gazowane 0,4l / osobę
Woda niegazowana 0,3l/osobę
Soki 0,3l. / osobę


PROPOZYCJA NA BAL KARNAWAŁOWY - 30-130 osób - 99 zł/osobę

ZUPA

Krem ze świeżych pomidorów z bazylią i mozzarellą

Danie główne - 2 porcje mięsa na osobę serwowane na półmiskach

Roladki drobiowe ze smażoną papryką i mozzarellą
Kotlet z polędwiczki po wersalsku z borowikiem
Grilowana pierś z kurczaka w ziołach
Udko z kaczki pieczone z jabłkami

Dodatki

Ziemniaki puree
Ziemniaki opiekane ze świeżym tymiankiem
Sos pieczeniowy
Zestaw surówek

Deser

Szarlotka na ciepło podawana na sosie waniliowym
Kawa ze śmietanką lub herbata

Zimna płyta

Półmiski wędlin z własnej wędzarni
Deski serów szlachetnych
Śledzie w sosie jogurtowo-koperkowym
Tartaletki z pastami twarogowymi
Jajka w sosie tatarskim
Sałatka rosyjska z gotowanych warzyw z szynką
Sałatka selerowa z czosnkiem
Pieczywo, masło

Kolacja

Kociołek zbójnicki
(łopatka wieprzowa, boczek wędzony, ziemniaki, makaron
ryżowy, cebula, papryka)
Bułeczki na ciepło

Napoje

Napoje gazowane 0,4l / osobę
Woda niegazowana 0,3l/osobę
Soki 0,3l. / osobę

PROPOZYCJA NA BAL KARNAWAŁOWY - 30-130 osób - 120 zł/osobę

PRZYSTAWKA

Grzyby w śmietanie zapiekane w cieście francuskim

Danie główne - 2,5 porcji mięsa na osobę serwowane na półmiskach

Roladki z indyka faszerowane kremem z pora
Pieczeń wieprzowa na ostro w sosie z korniszonów
Grillowana pierś z kurczaka szpikowana zielonymi szparagami
Polędwiczka wieprzowa marynowana i faszerowana serem kozim
Udko z kaczki pieczone z jabłkami

Dodatki

Ziemniaki puree
Ziemniaki opiekane ze świeżym tymiankiem
Sos pieczeniowy
Zestaw surówek

Deser

Szarlotka na ciepło podawana na sosie waniliowym
Kawa ze śmietanką lub herbata

Zimna płyta

Półmiski wędlin z własnej wędzarni
Deski serów szlachetnych
Śledzie w sosie jogurtowo-koperkowym
Tartaletki z pastami twarogowymi
Tatar z łososia wędzonego
Jajka w sosie tatarskim
Sałatka rosyjska z gotowanych warzyw z szynką
Sałatka selerowa z czosnkiem
Pieczywo, masło

Pierwsza kolacja

Potrawka cielęca na białym winie z dodatkiem z podgrzybków
Bułeczki na ciepło

Druga kolacja

Barszcz z pasztecikiem mięsnym

Napoje

Napoje gazowane bez ograniczeń
Soki bez ograniczeń