Propozycja menu nr 2 - 110 zł/osobę

Przyjęcie okolicznościowe rozpoczynające się od obiadu.

OBIAD

Przystawka do wyboru:

  • Wędzona pierś z gęsi z sosem cumberland i kruszonką z czarnuszki
  • Pasztet z kaczki z galaretką żurawinową i marmoladą z jabłek
  • Tatar ze śledzia z buraczkami i miodem
  • Tatar z łososia wędzonego z musem ziołowym
  • Peklowany boczek z sosem śliwkowym podany na mixie sałat

Danie główne:

2 porcje mięsa na osobę, 5 rodzajów do wyboru

  • Rolada wołowa i wieprzowa śląska
  • Indyk w migdałach
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Grillowany schab ze szparagami
  • Udko z kaczki w pomarańczach
  • Roladka drobiowa z brokułami i serem
  • Kotlet schabowy z pieczarkami
  • Pieczeń z karczku
  • Kurczak po indyjsku z curry i ananasem

 DODATKI

Kluski śląskie

Ziemniaki opiekane z tymiankiem

Zestaw surówek

Sos pieczeniowy

DESER

Do wyboru:

  • Szarlotka na ciepło własnego wypieku z gałka lodów waniliowych i bitą śmietaną
  • Sernik stracciatella na zimno z granolą i coulis z malin
  • Maliny na gorąco z lodami waniliowymi i kruszonką owsianą
  • Ciasto 2 szt/osobę (cukiernia Jagódka)

Kawa, herbata


ZIMNA PŁYTA

Półmiski wędlin z własnej wędzarni

Pasztet z dziczyzny z żurawiną

Koreczki serowe z winogronami

Tymbaliki z kurczaka

Ozorek z chrzanem w galarecie

Jajka w sosie tatarskim

Śledź w sosie curry

Sałatka meksykańska z kurczakiem

Sałatka z szynki wiejskiej serem i ananasem

Pieczywo, masło

KOLACJA DO WYBORU

Beef strogonoff

Bogracz

Flaczki

Barszcz z krokietem