Propozycja menu nr 3

Na organizację wszystkich przyjęć weselnych w środku tygodnia udzielamy rabatu w wysokości 10 zł / osobę. (nie dotyczy dni wolnych od pracy) W miesiącach od listopada do marca udzielamy 20 zł rabatu.

OBIAD - serwowany na półmiskach

Zupa: rosół z makaronem lub krem z borowików

- 3 porcje mięsa na osobę (do wyboru 7 rodzajów spośród proponowanych)

* Rolada wołowa i wieprzowa śląska
* Policzki wołowe duszone z warzywami
* Kotlet schabowy z pieczarkami
* Grillowany schab ze szparagami
* Polędwiczka wieprzowa w sosie tymiankowym borowikowym
* Schab z serkiem topionym i smażonym jarmużem
* Pieczeń z karczku
* Kotlet de Volaille
* Indyk w migdałach
* Indyk z camembertem i żurawiną
* Pierś z kurczaka przekładana pomidorami i serem
* Roladka drobiowa faszerowana brokułami i serem
* Kurczak ze smażoną cebulą i fasolką szparagową
* Kurczak po indyjsku z curry i ananasem
* Kurczak z ananasem i chrzanem
* Kaczka pieczona z jabłkami - udka

Ziemniaki z koperkiem

Kluski śląskie, kluski ciemne

Sos pieczeniowy

SAŁATKI (4 do wyboru)

Sałatka z czerwonej kapusty

Surówka z kapusty białej (ogórek lub marchewka)

Surówka z kapusty mieszanej

Buraki z chrzanem

Surówka z marchwi i pora

Surówka z porem i ananasem

Surówka z kapusty pekińskiej

Fasolka szparagowa na ciepło

Surówka z selera


DESER

Do wyboru 1 spośród proponowanych:

* Lody z bitą śmietaną i owocami
* Kawa mrożona z bitą śmietaną i adwokatem
* Deser wiśniowy
* Mus zabajone z malinami

Kawa ze śmietanką i herbata podawana w termosach bez ograniczeń dostępna przez całe przyjęcie weselne

 

Ciasto - 2 sztuki na osobę (6 rodzajów – cukiernia Jagódka)

cukierki czekoladowe

Owoce

Tort weselny (cukiernia Jagódka)


ZIMNA PŁYTA

Wędliny z domowej wędzarni

Pasztet z dziczyzny

Półmiski serów, koreczki serowe z winogronami

Piramidki z kurczaka w galarecie

Befsztyk tatarski w oprawie korniszonów

Placuszki a’la leczo z dipem czosnkowym

Jajka w sosie tatarskim

Tortilla z tuńczykiem i kukurydzą

Śledzie po węgiersku lub śledź z karmelizowaną cebulą z gruszką

Dip do mięs 1 z proponowanych: tatarski, chrzanowy, meksykański

 

2 sałatki do wyboru:

* Selerowa z czosnkiem
* Sałatka z kurczaka i jabłka
* Sałatka z szynki wiejskiej z serem i ananasem
* Sałatka z brokułami i kurczakiem
* Sałatka z marynowanej czerwone cebuli
* Sałatka meksykańska z makaronem ryżowym
* Sałatka z selerem naciowym i konserwowym żurawiną i orzechami
* Sałatka szwabska
* Sałatka z rzepy, białej fasoli, ogórkiem zielonym i jabłkiem

Zestaw zakąskowy kwaśny (ogórki, papryka, pieczarki)

Pieczywo, masło


KOLACJE

Kolacja I - do wyboru:

* Bogracz
* Flaki wołowe
* Potrawka drobiowa
* Beef strogonoff

Kolacja II

- 1½ porcji mięsa na osobę (3 do wyboru spośród proponowanych)
* Udko z kurczaka na ostro
* Szaszłyki drobiowe
* Grillowana pierś z kurczaka
* Karkówka zapiekana z brokułami i beszamelem
* Żeberka w marynacie miodowej
* Kotlet alpejski z serem białym słoniną wędzoną i szczypiorkiem
* Roladka z morszczuka z warzywami na sosie białym
* Łosoś w sosie koperkowym

Dufinki, frytki

Sałata grecka lub Sałatka wiosenna

 

Opcjonalnie dodatkowa kolacja

Udziec wieprzowy serwowany przez szefa kuchni z dodatkiem ziemniaków opiekanych i kapusty zasmażanej
Koszt 18 zł / osobę

Kolacja III

Barszcz z krokietem mięsnym

Napoje chłodzące bez ograniczeń