PODGRZEWACZE

Wszystkie dania gorące podawane w stylowych podgrzewaczach gastronomicznych.
Istnieje możliwość indywidualnego skomponowania zestawu według Państwa uznania.
Zamówienia przyjmujemy z 1 dniowym wyprzedzeniem w przypadku weekendów zalecamy kilku dniowe.
Transport w promieniu 15 km od Pogrzebienia gratis, powyżej dopłata 20 zł (max 25 km.)

Godziny rozwożenia od 11:00 do 20:00.
Kaucja z podgrzewacz i pozostałe naczynia 100 zł, zwrot naczyń do 2 dni po wykonaniu usługi przez klienta.
Zamówienia tel. 32 430 17 42 lub w Zajeździe Złota Iglica w Pogrzebieniu przy ulicy Kornowackiej 53. Restauracja czynna codziennie od 11:00 do 21:00 – Serdecznie zapraszamy.

ZUPY

 5 porcji10 porcji

Rosół z makaronem domowym

35 zł55 zł

Bogracz z kładzionymi kluseczkami

60 zł110 zł

Flaczki wołowe

50 zł95 zł

Żurek śląski z białą kiełbasą

50 zł95 zł

ZESTAW NR 1 - TRADYCYJNY

2 porcje mięsa na osobę

5 osób10 osób

Rolada wołowa śląska

3 szt.5 szt.

Tradycyjny kotlet schabowy

2 szt.5 szt.

De Volaille

2 szt.5 szt.

Udko z kaczki pieczone z jabłkiem i pomarańczą

3 szt.5 szt.

Kluski śląskie

5 porcji10 porcji

Ziemniaki opiekane

3 porcje6 porcji

Sos pieczeniowy

5 porcji10 porcji

Zestaw surówek

1 półmisek2 półmiski

Bukiet warzyw gotowanych

3 porcje6 porcji
 220 zł440 zł

ZESTAW NR 2 - ŚLĄSKI

2 porcje mięsa na osobę

5 osób10 osób

Rolada wołowa śląska

3 szt.5 szt.

Indyk w migdałach

2 szt.5 szt.

Schab po sztygarsku (boczek, ser, ogórek kiszony)

2 szt.5 szt.

Roladki drobiowe nadziewane grzybami i serem

3 szt.5 szt.

Kluski śląskie

5 porcji10 porcji

Ziemniaki puree

3 porcje6 porcji

Sos pieczeniowy

5 porcji10 porcji

Zestaw surówek

1 półmisek2 półmiski

Bukiet warzyw gotowanych

3 porcje6 porcji
 220 zł440 zł

ZESTAW NR 3 - FIRMOWY

2 porcje mięsa na osobę

5 osób10 osób

Filet z kurczaka przekładany pomidorami i mozzarellą

3 szt.5 szt.

Abdul (schab, papryka, szynka, ser)

2 szt.5 szt.

Schab nadziewany szparagami i serem

2 szt.5 szt.

Roladki drobiowe nadziewane brokułami i serem

3 szt.5 szt.

Frytki

5 porcji10 porcji

Dufinki

3 porcje6 porcji

Sos pieczeniowy

5 porcji10 porcji

Zestaw surówek

1 półmisek2 półmiski

Bukiet warzyw gotowanych

3 porcje6 porcji
 220 zł440 zł

ZESTAW NR 4 - SZLACHECKI

2 porcje mięsa na osobę

5 osób10 osób

Schab z borowikami

3 szt.5 szt.

Udko z kaczki pieczone z jabłkiem i pomarańczą

2 szt.5 szt.

Cordon blue (schab, serek słonecznikowy, papryka, szynka)

2 szt.5 szt.

Roladki drobiowe nadziewane szpinakiem

3 szt.5 szt.

Kluski śląskie

5 porcji10 porcji

Talarki ziemniaczane

3 porcje6 porcji

Sos pieczeniowy

5 porcji10 porcji

Zestaw surówek

1 półmisek2 półmiski

Bukiet warzyw gotowanych

3 porcje6 porcji
 240 zł480 zł

ZESTAW NR 5 - SZEFA KUCHNI

2 porcje mięsa na osobę

5 osób10 osób

Udko z gęsi konfitowane

3 szt.5 szt.

Udko z kaczki

2 szt.5 szt.

Policzki wołowe duszone z warzywami

2 szt.5 szt.

Pierś z kurczaka faszerowana suszonymi pomidorami i smażonym jarmużem

3 szt.5 szt.

Kluski ciemne

5 porcji10 porcji

Puree marchewkowo ziemniaczane

4 porcje8 porcji

Fasolka szparagowa na ciepło

3 porcje6 porcji

Kapusta czerwona na ciepło

4 porcje8 porcji

Sos pieczeniowy

5 porcji10 porcji

Zestaw surówek

1 półmisek2 półmiski
 300 zł600 zł

ZESTAW NR 6 - RYBNY

2 porcje ryb na osobę

5 osób10 osób

Pstrąg faszerowany warzywami zapiekany

3 szt.5 szt.

Sola w migdałach

2 szt.5 szt.

Dorsz w cieście kukurydzianym

2 szt.5 szt.

Łosoś w sosie koperkowym

3 szt.5 szt.

Ryż z warzywami

5 porcji10 porcji

Dufinki

3 porcje6 porcji

Marchewka konfitowana

3 porcje6 porcji

Zestaw surówek

1 półmisek2 półmiski
 250 zł490 zł

Dodatkowo dla dzieci polecamy:

Nagetsy z kurczaka

1 por. 2 szt.11 zł

Filet z kurczaka panierowany

1 porcja12 zł

Spaghetti Napoli

1 porcja12 zł

Frytki

1 porcja4,50 zł