Propozycja menu podczas poprawin

Na organizację wszystkich przyjęć weselnych w środku tygodnia udzielamy rabatu w wysokości 10zł. (nie dotyczy dni wolnych od pracy) W miesiącach od listopada do marca udzielamy 20zł rabatu.

OBIAD

Zupa: Żurek śląski z jajkiem lub rosół z makaronem

2 porcje mięsa na osobę

* Pieczeń z szynki szpikowana brukselką i słoniną
* Filet z kurczaka nadziewany grzybami i serem
* Kotlet Abdul (schab, szynka, papryka, ser)
* Pałeczki drobiowe w panierce kukurydzianej
* Pierś z kurczaka panierowana

Ziemniaki z koperkiem

Kluski śląskie, ziemniaki z koperkiem

Sos pieczeniowy

SAŁATKI (3 do wyboru)

Sałatka z czerwonej kapusty

Surówka z kapusty białej (ogórek lub marchewka)

Surówka z kapusty mieszanej

Buraki z chrzanem

Surówka z marchwi i pora

Surówka z porem i ananasem

Surówka z kapusty pekińskiej

Fasolka szparagowa na ciepło

Surówka z selera


DESER

Do wyboru 1 spośród proponowanych:

* Lody z owocami i bitą śmietaną
* Kawa mrożona z bitą śmietaną
* Galaretka z owocami i bitą śmietaną

Kawa ze śmietanką i herbata do wyboru

ZIMNA PŁYTA

Wędliny z domowej wędzarni

Rolada szynkowa w galarecie

Mięso pozostałe z dnia pierwszego

Zimna płyty pozostała z dnia pierwszego

Zestaw zakąskowy (ogórki, papryka, pieczarki)

Sałatka makaronowa

Masło, pieczywo

Napoje 500 ml./osobę (200 ml. soki i 300 ml. napoje gazowane)