Propozycja menu podczas poprawin
Na organizację wszystkich przyjęć weselnych w środku tygodnia udzielamy rabatu w wysokości 10zł. (nie dotyczy dni wolnych od pracy) W miesiącach od listopada do marca udzielamy 20zł rabatu.
OBIAD
Zupa: Żurek śląski z jajkiem lub rosół z makaronem |
2 porcje mięsa na osobę* Pieczeń z szynki szpikowana brukselką i słoniną |
Ziemniaki z koperkiem |
Kluski śląskie, ziemniaki z koperkiem |
Sos pieczeniowy |
SAŁATKI (3 do wyboru)
Sałatka z czerwonej kapusty |
Surówka z kapusty białej (ogórek lub marchewka) |
Surówka z kapusty mieszanej |
Buraki z chrzanem |
Surówka z marchwi i pora |
Surówka z porem i ananasem |
Surówka z kapusty pekińskiej |
Fasolka szparagowa na ciepło |
Surówka z selera |
DESER
Do wyboru 1 spośród proponowanych:* Lody z owocami i bitą śmietaną |
Kawa ze śmietanką i herbata do wyboru |
ZIMNA PŁYTA
Wędliny z domowej wędzarni |
Rolada szynkowa w galarecie |
Mięso pozostałe z dnia pierwszego |
Zimna płyty pozostała z dnia pierwszego |
Zestaw zakąskowy (ogórki, papryka, pieczarki) |
Sałatka makaronowa |
Masło, pieczywo |
Napoje 500 ml./osobę (200 ml. soki i 300 ml. napoje gazowane) |