SPOTKANIA WIGILIJNO - NOWOROCZNE

Chcielibyśmy zaprosić Państwa serdecznie do organizacji spotkań wigilijnych i noworocznych w Restauracji Złota Iglica, lub w siedzibie Państwa Firmy. Niech to wydarzenia będzie dla Państwa pracowników, kontrahentów chwilą wytchnienia i wzajemnej radości. Okres Bożego Narodzenia to czas uroczysty, najpiękniejszy i najbardziej rodzinny okres roku.

Pragniemy, aby wasze spotkania firmowe w tym czasie przyczyniły się do propagowania pięknej tradycji polskich Świąt. Wigilijną kolacje zaserwuje Wam nasz znakomity Szef Kuchni, który przygotuje dla Państwa specjalne menu Świąteczne.

Staropolska wieczerza wigilijna składać się będzie ze wszystkiego, co w polu, sadzie, wodzie, lesie i ogrodzie, czyli tradycyjnych potraw kuchni polskiej przyrządzanych na Wigilię.

Karnawałowe szaleństwa kojarzą nam się głównie z Rio, sambą lub Wenecją, my poprzez wieloletnie doświadczenie w organizacji zabaw, chcielibyśmy zaprosić Państwa firmę na bal w naszej Restauracji Złota Iglica. Zapewniamy wyśmienitą zabawę, huczne parady i maskarady.

Karnawał od wieków jest ściśle związany z tańcami. Sam karnawał kojarzy się jednak z szaleństwem noworocznym oraz z nadrabianiem strat w zabawach i balach, które wstrzymywał skutecznie okres adwentu i ciężkiej pracy.

Szampańska zabawa w naszej Restauracji pozwoli rozładować stres i wprawi w pogodny nastrój.

Od głębokiej przeszłości utrzymywało się przekonanie, że im wyższe będą skoki, tym wyżej będzie rodziło zboże. Karnawał to głównie okazja do objadania się przed nadchodzącym 40-dniowym postem, dlatego też bogactwo potraw zagościć może na pięknie udekorowanych stołach w barwnej niecodziennej oprawie.

Szef Kuchni wyczaruje dla Państwa dania z odświętną kreacją ze szczyptą szaleństwa i fantazji,a wyraziste, malownicze otoczenie, przewodzące na myśl weneckiego karnawału, staną się wspaniałym tłem dla firmowej zabawy. A przecież zabawa całą noc - to wszystko co kochamy


PROPOZYCJA NA PRZYJĘCIE WIGILIJNE - od 10 osób - 65 zł/osobę

ZUPA

Barszcz czerwony z uszkami

Danie główne

Tradycyjny karp smażony z dodatkiem ziemniaków puree i kapustą zasmażaną z grzybami
Pierogi z kapustą i grzybami na półmiskach

Deser - 2 porcje na osobę

Sernik staropolski
Piernik świąteczny
Strucla makowa
Kawa, herbata

Napoje

Napoje gazowane 0,2l/ osobę
Soki naturalne 0,2l / osobę

PROPOZYCJA NA PRZYJĘCIE WIGILIJNE - od 10 osób - 85 zł/osobę

ZUPA

Barszcz czerwony z uszkami lub zupa grzybowa z łazankami

Danie główne - 2 porcje mięsa na osobę

Tradycyjny karp smażony
Udko z kaczki pieczone w pomarańczach
Karkówka pieczona ze szpinakiem i grzybami
Pieczona ryba po grecku
Pierogi z kapustą i grzybami

Dodatki

Ziemniaki puree
Kapusta zasmażana z suszonymi grzybami
Surówka z marchwi i pomarańczy
Sałatka z czerwonej kapusty ze śliwką na ciepło
Kompot z suszonych owoców

Deser

Szarlotka własnego wypieku
Sernik staropolski
Piernik świąteczny
Strucla makowa

Napoje

Napoje gazowane 0,2l/ osobę
Soki naturalne 0,2l / osobę


PROPOZYCJA NA PRZYJĘCIE WIGILIJNE - od 10 osób - 125 zł/osobę

ZUPA

Barszcz czerwony z uszkami lub zupa grzybowa z łazankami

Danie główne - 2 porcje mięsa na osobę

Tradycyjny karp smażony
Udko z kaczki pieczone w pomarańczach
Karkówka pieczona ze szpinakiem i grzybami
Pieczona ryba po grecku
Pierogi z kapustą i grzybami

Dodatki

Ziemniaki puree
Kapusta zasmażana z suszonymi grzybami
Surówka z marchwi i pomarańczy
Sałatka z czerwonej kapusty ze śliwką na ciepło
Kompot z suszonych owoców

Deser - 2 porcje na osobę

Szarlotka własnego wypieku
Sernik staropolski
Piernik świąteczny
Strucla makowa

Przystawki zimne

Półmiski wędlin z domowej wędzarni
Pasztety z żurawiną
Korki serowe z bakaliami
Tymbaliki z białej ryby
Tuńczyk z warzywami w cieście francuskim
Śledzie w miodzie ze śliwką
Sałatka z szynki wiejskiej z serem i ananasem
Sałatka śledziowa z cykorią, ziemniakami i sosem jogurtowo-miodowym
Pieczywo, masło

Napoje

Napoje gazowane 0,3l/ osobę
Soki naturalne 0,3l / osobę

PROPOZYCJA NA BAL KARNAWAŁOWY - 30-130 osób - 80 zł/osobę

ZUPA

Zupa krem z pieczonej papryki z grzanką rozmarynową

Danie główne

Grillowana pierś z kurczaka szpikowana zielonymi szparagami serwowana na salsie paprykowo-pomidorowej

Dodatki

Ziemniaki puree
Zestaw surówek

Deser

Szarlotka na ciepło podawana na sosie waniliowym
Kawa ze śmietanką lub herbata

Zimna płyta

Półmiski wędlin z własnej wędzarni
Deski serów szlachetnych
Śledzie w sosie jogurtowo-koperkowym
Tartaletki z pastami twarogowymi
Jajka w sosie tatarskim
Sałatka rosyjska z gotowanych warzyw z szynką
Sałatka selerowa z czosnkiem
Pieczywo, masło

Kolacja

Potrawka z kurczaka z warzywami
Bułeczki na ciepło

Napoje

Napoje gazowane 0,4l / osobę
Woda niegazowana 0,3l/osobę
Soki 0,3l. / osobę


PROPOZYCJA NA BAL KARNAWAŁOWY - 30-130 osób - 99 zł/osobę

ZUPA

Krem ze świeżych pomidorów z bazylią i mozzarellą

Danie główne - 2 porcje mięsa na osobę serwowane na półmiskach

Roladki drobiowe ze smażoną papryką i mozzarellą
Kotlet z polędwiczki po wersalsku z borowikiem
Grilowana pierś z kurczaka w ziołach
Udko z kaczki pieczone z jabłkami

Dodatki

Ziemniaki puree
Ziemniaki opiekane ze świeżym tymiankiem
Sos pieczeniowy
Zestaw surówek

Deser

Szarlotka na ciepło podawana na sosie waniliowym
Kawa ze śmietanką lub herbata

Zimna płyta

Półmiski wędlin z własnej wędzarni
Deski serów szlachetnych
Śledzie w sosie jogurtowo-koperkowym
Tartaletki z pastami twarogowymi
Jajka w sosie tatarskim
Sałatka rosyjska z gotowanych warzyw z szynką
Sałatka selerowa z czosnkiem
Pieczywo, masło

Kolacja

Kociołek zbójnicki
(łopatka wieprzowa, boczek wędzony, ziemniaki, makaron
ryżowy, cebula, papryka)
Bułeczki na ciepło

Napoje

Napoje gazowane 0,4l / osobę
Woda niegazowana 0,3l/osobę
Soki 0,3l. / osobę

PROPOZYCJA NA BAL KARNAWAŁOWY - 30-130 osób - 120 zł/osobę

PRZYSTAWKA

Grzyby w śmietanie zapiekane w cieście francuskim

Danie główne - 2,5 porcji mięsa na osobę serwowane na półmiskach

Roladki z indyka faszerowane kremem z pora
Pieczeń wieprzowa na ostro w sosie z korniszonów
Grillowana pierś z kurczaka szpikowana zielonymi szparagami
Polędwiczka wieprzowa marynowana i faszerowana serem kozim
Udko z kaczki pieczone z jabłkami

Dodatki

Ziemniaki puree
Ziemniaki opiekane ze świeżym tymiankiem
Sos pieczeniowy
Zestaw surówek

Deser

Szarlotka na ciepło podawana na sosie waniliowym
Kawa ze śmietanką lub herbata

Zimna płyta

Półmiski wędlin z własnej wędzarni
Deski serów szlachetnych
Śledzie w sosie jogurtowo-koperkowym
Tartaletki z pastami twarogowymi
Tatar z łososia wędzonego
Jajka w sosie tatarskim
Sałatka rosyjska z gotowanych warzyw z szynką
Sałatka selerowa z czosnkiem
Pieczywo, masło

Pierwsza kolacja

Potrawka cielęca na białym winie z dodatkiem z podgrzybków
Bułeczki na ciepło

Druga kolacja

Barszcz z pasztecikiem mięsnym

Napoje

Napoje gazowane bez ograniczeń
Soki bez ograniczeń