SPOTKANIA WIGILIJNE
Chcielibyśmy zaprosić Państwa serdecznie do organizacji spotkań wigilijnych i noworocznych w Restauracji Złota Iglica, lub w siedzibie Państwa Firmy. Niech to wydarzenia będzie dla Państwa pracowników, kontrahentów chwilą wytchnienia i wzajemnej radości. Okres Bożego Narodzenia to czas uroczysty, najpiękniejszy i najbardziej rodzinny okres roku.
Pragniemy, aby wasze spotkania firmowe w tym czasie przyczyniły się do propagowania pięknej tradycji polskich Świąt. Wigilijną kolacje zaserwuje Wam nasz znakomity Szef Kuchni, który przygotuje dla Państwa specjalne menu Świąteczne.
Staropolska wieczerza wigilijna składać się będzie ze wszystkiego, co w polu, sadzie, wodzie, lesie i ogrodzie, czyli tradycyjnych potraw kuchni polskiej przyrządzanych na Wigilię.
Karnawałowe szaleństwa kojarzą nam się głównie z Rio, sambą lub Wenecją, my poprzez wieloletnie doświadczenie w organizacji zabaw, chcielibyśmy zaprosić Państwa firmę na bal w naszej Restauracji Złota Iglica. Zapewniamy wyśmienitą zabawę, huczne parady i maskarady.
Karnawał od wieków jest ściśle związany z tańcami. Sam karnawał kojarzy się jednak z szaleństwem noworocznym oraz z nadrabianiem strat w zabawach i balach, które wstrzymywał skutecznie okres adwentu i ciężkiej pracy.
Szampańska zabawa w naszej Restauracji pozwoli rozładować stres i wprawi w pogodny nastrój.
Od głębokiej przeszłości utrzymywało się przekonanie, że im wyższe będą skoki, tym wyżej będzie rodziło zboże. Karnawał to głównie okazja do objadania się przed nadchodzącym 40-dniowym postem, dlatego też bogactwo potraw zagościć może na pięknie udekorowanych stołach w barwnej niecodziennej oprawie.
Szef Kuchni wyczaruje dla Państwa dania z odświętną kreacją ze szczyptą szaleństwa i fantazji,a wyraziste, malownicze otoczenie, przewodzące na myśl weneckiego karnawału, staną się wspaniałym tłem dla firmowej zabawy. A przecież zabawa całą noc - to wszystko co kochamy
PROPOZYCJA NA PRZYJĘCIE WIGILIJNE - od 10 osób - 90 zł/osobę
ZUPABarszcz czerwony z uszkami lub Zupa grzybowa |
Danie główneKarp smażony panierowany/ Ziemniaku puree / Kapusta zasmażana Pierogi z kapustą i grzybami |
DeserSzarlotka 0,75 porcji / osobę Sernik staropolski 0,75 porcji / osobę Kawa / herbata |
NapojeNapoje gazowane płatne wg zużycia Soki naturalne płatne wg zużycia |
PROPOZYCJA NA PRZYJĘCIE WIGILIJNE - od 10 osób - 110 zł/osobę
ZUPABarszcz czerwony z uszkami lub zupa grzybowa |
Danie główne1,5 porcji na osobę do wyboru 3 gatunki Karp smażony panierowany Dorsz z serem pleśniowym Panierowana sola w sosie paprykowo - brzoskwiniowym Udko z kaczki Pieczeń ze schabu z szpinakiem i grzybami Roladka wieprzowa z serem wędzonym i żurawiną Kula drobiowa z brokułami i serem panierowana w migdałach |
DodatkiPierogi z kapustą i grzybami Ziemniaki puree Surówka z kiszonej kapusty Colesław z czerwonej kapusty |
DeserSzarlotka 0,75 porcji / osobę Sernik staropolski 0,75 porcji / osobę Moczka 0,5 porcji / osobę Kawa / herbata |
NapojeNapoje gazowane płatne wg zużycia Soki naturalne płatne wg zużycia |
PROPOZYCJA NA PRZYJĘCIE WIGILIJNE - od 10 osób - 165 zł/osobę
ZUPABarszcz czerwony z uszkami lub Zupa grzybowa |
Danie główne2 porcje na osobę do wybory 4 gatunki Karp smażony panierowany Dorsz z serem pleśniowym Panierowana sola w sosie paprykowo - brzoskwiniowym Udko z kaczki Pieczeń ze schabu z szpinakiem i grzybami Roladka wieprzowa z serem wędzonym i żurawiną Kula drobiowa z brokułami i serem panierowana w migdałach |
DodatkiPierogi z kapustą i grzybami Ziemniaki puree Surówka z kiszonej kapusty Colesław z czerwonej kapusty |
DeserSzarlotka 0,75 porcji / osobę Sernik wiedeńska 0,75 porcji / osobę Moczka 0,5 porcji / osobę Makówki 0,5 porcji / osobę Kawa / herbata |
Przystawki zimne
Półmiski wędlin z domowej wędzarni Pasztet świąteczny łosoś w galarecie Deski serów szlachetnych Dorsz w zalewie octowej Roladka szpinakowa z wędzonym łososiem Śledź z rodzynkami i cebulką Sałatka makaronowa z szynką, pieczarkami i brokułami Sałatka warstwowa z tuńczykiem i jajkiem Pieczywo, masło |
NapojeNapoje gazowane płatne wg zużycia Soki naturalne płatne wg zużycia |