Propozycja menu nr 3 - 160 zł/osobę

Przyjęcie okolicznościowe rozpoczynające się od obiadu.

OBIAD

Zupa do wyboru:

  • Krem ze świeżych pomidorów z mozzarellą i bazylią
  • Krem z buraka z czarnuszką
  • Krem z dyni z imbirem i selerem naciowym
  • Krem borowikowy z dodatkiem żubrówki
  • Rosół z makaronem

Danie główne:

2 porcje mięsa na osobę, 5 rodzajów do wyboru

  • Rolada wołowa i wieprzowa śląska
  • Indyk w migdałach
  • Tradycyjny kotlet schabowy
  • Grillowany schab ze szparagami
  • Udko z kaczki w pomarańczach
  • Roladka drobiowa z brokułami i serem
  • Kotlet schabowy z pieczarkami
  • Pieczeń z karczku
  • Kurczak po indyjsku z curry i ananasem
  • Pieczeń z szynki szpikowana brukselką i słoniną

 DODATKI

Kluski śląskie

Ziemniaki opiekane z tymiankiem

Zestaw surówek

Sos pieczeniowy

DESER

Do wyboru:

  • Szarlotka na ciepło własnego wypieku z gałka lodów waniliowych i bitą śmietaną
  • Sernik stracciatella na zimno z granolą i coulis z malin
  • Maliny na gorąco z lodami waniliowymi i kruszonką owsianą
  • Ciasto 2 szt/osobę (cukiernia Jagódka)

Kawa, herbata


ZIMNA PŁYTA

Półmiski wędlin z własnej wędzarni

Pasztet z dziczyzny z żurawiną

Koreczki serowe z winogronami

Tymbaliki z kurczaka

Ozorek z chrzanem w galarecie

Jajka w sosie tatarskim

Śledź w sosie curry

Sałatka meksykańska z kurczakiem

Sałatka z szynki wiejskiej serem i ananasem

Pieczywo, masło

KOLACJA I

1,5 mięsa na osobę

  • Szaszłyki drobiowe
  • Steki z karczku z cebulką
  • Schab z białym serem wędzoną słoniną i szczypiorkiem
  • Łosoś w sosie koperkowym

Dufinki

Frytki

Sałatka wiosenna

KOLACJA II

Barszcz z krokietem