ZESTAWY WIGILIJNE
Spotkana wigilijno – noworoczne w Restauracji Złota Iglica
Chcielibyśmy zaprosić Państwa serdecznie do organizacji spotkań wigilijnych i noworocznych w Restauracji Złota Iglica, lub w siedzibie Państwa Firmy. Niech to wydarzenia będzie dla Państwa pracowników, kontrahentów chwilą wytchnienia i wzajemnej radości.
Okres Bożego Narodzenia to czas uroczysty, najpiękniejszy i najbardziej rodzinny. Pragniemy, aby wasze spotkania firmowe w tym czasie przyczyniły się do propagowania pięknej tradycji polskich Świąt.
Wigilijną kolacje zaserwuje Wam nasz znakomity Szef Kuchni, który przygotuje dla Państwa specjalne menu Świąteczne.
Staropolska wieczerza wigilijna składać się będzie ze wszystkiego, co w polu, sadzie, wodzie, lesie i ogrodzie, czyli tradycyjnych potraw kuchni polskiej przyrządzanych na Wigilię.
Poniżej przedstawiam propozycję menu wigilijnego.
Categing z dostawą w wyznaczone miejsce
ZUPY
Barszcz z uszkami | 1 porcja | 14 zł |
Zupa grzybowa | 1 porcja | 17 zł |
Zestaw wigilijny nr 1
5 osób | 10 osób | |
Karp smażony panierowany | 3 porcje | 5 porcji |
Ryba po grecku (dorsz) | 3 porcje | 5 porcji |
Roladka z morszczuka w sosie porowym | 2 porcje | 5 porcji |
Pierogi z kapustą i grzybami | 2 porcje | 5 porcji |
Ziemniaki puree z koperkiem | 5porcji | 10 porcji |
Kapusta zasmażana z grzybami | 5 porcji | 10 porcji |
Colesław z czerwonej kapusty | 5 porcji | 10 porcji |
345 zł | 680 zł |
Zestaw wigilijny nr 2
5 osób | 10 osób | |
Karp smażony panierowany | 3 porcje | 5 porcji |
Łosoś zapiekany w sosie śmietanowo -koperkowym | 3 porcje | 5 porcji |
Panierowana sola w sosie paprykowo -brzoskwiniowym | 2 porcje | 5 porcji |
Pełnoziarniste pierogi z dorszem i soczewicą | 2 porcje | 5 porcji |
Ziemniaki puree z koperkiem | 5porcji | 10 porcji |
Kapusta zasmażana z grzybami | 5 porcji | 10 porcji |
Colesław z czerwonej kapusty | 5 porcji | 10 porcji |
345 zł | 680 zł |
DESERY
Szarlotka własnego wypieku | 1 porcja | 10 zł |
Sernik staropolski | 1 porcja | 10 zł |
Makówki | 1 porcja | 15 zł |
Moczka świąteczna | 1 porcja | 17 zł |
Ceny poszczególnych dań
Karp smażony panierowany | 1 porcja | 30 zł |
Ryba po grecku | 1 porcja | 30 zł |
Łosoś zapiekany w sosie śmietankowo - koperkowym | 1 porcja | 35 zł |
Roladka z morszczuka w sosie porowym | 1 porcja | 25 zł |
Pierogi z kapustą i grzybami 6 szt. | 1 porcja | 18 zł |
Pełnoziarniste pierogi z dorszem i soczewicą 6 szt. | 1 porcja | 24 zł |
Ziemniaki puree z koperkiem | 1 porcja | 5 zł |
Kapusta zasmażana z grzybami | 1 porcja | 7 zł |
Colesław z czerwonej kapusty | 1 porcja | 6 zł |
Dorsz opiekany w zalewie octowej | 1 kg | 70 zł |
Łosoś w galarecie | 1 kg | 140 zł |
Śledź w śmietanie | 1 kg | 55 zł |
Śledź z rodzynkami i cebulką | 1 kg | 55 zł |
Pasztet świąteczny | 1 kg | 50 zł |
Kapusta z grzybami | 1 kg | 30 zł |
Pieczeń ze schabu z grzybami i szpinakiem | 1 kg | 55 zł |
Wędliny z domowej wędzarni
Schab wędzony swojski | 1 kg | 60 zł |
Karczek wędzony swojski | 1 kg | 60 zł |
Szynka wędzona swojska | 1 kg | 55 zł |
Boczek wędzony swojski | 1 kg | 45 zł |
Polędwiczka wieprzowa wędzona swojska | 1 kg | 65 zł |
Wędzony filet z indykaKiełbasa
| 1 kg 1 kg | 55 zł 55 zł |